Wat is digitization in de praktijk

In de meest basale zin is digitization het proces van het overschakelen van analoge naar digitale vorm, ook wel digitale activering genoemd. Bijvoorbeeld het converteren documenten naar digitale bestanden die op een computer zijn opgeslagen.

In het bedrijfsleven lijkt dit proces vaak op initiatieven zoals de modernisering van legacy of het online verplaatsen van een systeem. Het omzetten of weergeven van fysieke of niet-digitale dingen in een digitaal formaat betekent dat deze informatie nu door een computersysteem kan worden gebruikt.

Door digitale versies van deze zogenaamde “fysieke informatiedragers” te maken, kunnen we gegevens extraheren die kunnen worden verwerkt, verzonden of gebruikt om processen te optimaliseren. Digitization omvat in dit opzicht ook de automatisering van bestaande handmatige en papieren processen.

In wezen creƫert digitization waarde door kosten te besparen en de basis te leggen voor zakelijke use-cases die gebruikmaken van gegevens

Wilt u een offerte aanvragen, heeft u een vraag of wilt u informatie over een bepaald onderwerp? Laat het ons weten! Neem direct contact met ons op via: 0031 626036688